Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

21 Haziran 2013 Cuma

Sırada, Liste Açıklanması | İKM Öğrenci Alımı

Adalet Bakanlığı CTE Taşra Teşkilatı için yapılan İKM öğrenci alımı ilanı için başvuru süresi sona erdi. Artık yapmamız gereken bekleme. Takii 1 Temmuz tarihine kadar, zira bu tarihte İKM listeleri açıklanacak. Yazının devamında detaylı açıklama mevcuttur.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Başvururken Yapılması Gerekenler | 3015 İKM Alımı

Geldi ve çattı, hatta bitmek üzere..
Evet, infaz ve koruma memuru öğrenci alımı için başvuruların süresinden bahsediyoruz.
13 Haziran 2013 tarihinde, yani perşembe günü başlamıştı ve 20 Haziran 2013 de, yine bir perşembe günü son bulacak. Başvuruların başlangıcından bu yana 4 gün geçti, lakin halen bir takım sorular akıllarda kalmış.
Bu sebeple yapmanız gerekenleri yazının devamında özetliyeceğiz.

14 Haziran 2013 Cuma

3015 İKM Alımı | Yazılan Yorumlar

Bu gün elektriklerin kesik olması sebebiyle işlerimi yapamadım, telefon üzerinden geziye çıktım. Memurlar.Net adlı sitede yayınlanan 3015 İnfaz Koruma Memur Öğrenci Alımı ilanını inceledim, ben incelerken 119 sayfa yorum yapılmıştı. Uzun süredir net üzerinden geçinen biri olarak daha önce bu kadar bilgi kirliliğini bir arada görmemiştim açıkcası.


9 Haziran 2013 Pazar

İnfaz Koruma Memurluğu | İlgili Adresler

İKM gerekli Adresler.
İnfaz ve Koruma Memurluğu alım süresince lazım olabilecek bazı önemli adresler yazının devamında listelenmiştir, bu adresler sayesinde daha kısa zamanda sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Stressten kurtaracak İKM İlgili Adresler.

3015 İKM Alımı | Bilinmesi Gerekenler

Kadrolu Memur Olma
Adalet Bakanlığınca her yıl iki defa alımı yapılan infaz ve koruma memurluğu öğrenciliği, bu sene ilk alımını 31 Mayıs tarihinde yayınladı. Bu alımlarla ilgili bilinmesi gerekenler yazımızın devamında yer almaktadır.

8 Haziran 2013 Cumartesi

İKM Öğrenciliği

Aday İKM öğrenciliği


2013 Haziran İKM öğrenci alımı ilanıyla birlikte, 3015 İKM'den biri olmak isteyenlerin aklına
takılan sorulardan biride İKM öğrencliği oldu, nedir bu öğrenclik, neyi kapsıyor ya da amacı ne...
İşte bu ve bunun gibi soruların cevabını aşağıdan bulabilirsiniz, yazının devamını okumanız tavsiyedir...

İKM | Silah Taşıma

İnfaz Koruma Memuru alımıyla birlikte bir kısım adayların aklına gelen soru ise silah alımı oldu. 3015 İKM Alımının daha sıralaması yayınlanmamışken, dereyi bırakın daha yola çıkmamışken paçaları sıvama durumu yaşandı. Lakin, bir kere görev bildik ve İKM ve Mülakatı hakkındaki tüm soruları cevaplamaya niyetlendik. İKM ve Silah Taşıma Ruhsatı hakkında bilgi yazının devamındadır...

İnfaz Koruma Memuru Alımı | Diyarbakır Durumu

2013 İKM alımında ortaya çıkan bir karışıklığı giderme amaçlı bu yazımızı, Diyarbakır CİK tercih edecek olan tüm İnfaz Koruma Memuru Öğrenci adaylarının okuması, kafalarındaki sorunların çözümüne yardımcı olacaktır. İnfaz Koruma Memuru | Diyarbakır Durumu için yazının devamını okumanız tavsiye.

6 Haziran 2013 Perşembe

3015 İKM Alımı İçin Geri Sayım Başladı

Adalet Bakanlığı Kadrosuna alınacak olan 3015 infaz koruma memuru için başvuru süresi olan 13 Hazirana tam 1 hafta kaldı. 13 Haziranda başlayacak olan başvurular, 20 haziranda son bulacak.
1 Temmuzda Kpss puan sıralamasıyla listeler açıklanacak ve 4 Temmuz tarihinde Boy-Kilo ölçümleri yapılacak. 10 Temmuz tarihinde ise mülakata çağrı listeleri açıklanacak.

İKM mülakatları ise tüm komisyonlarda 15 temmuzda eş zamanlı olarak başlayacak.

Kısaca,
  • 13 Haziran - 20 Haziran Başvurular
  • 1 Temmuz Kpss sıralı isim listesi
  • 4 Temmuz Boy-Kilo ölçümü
  • 10 Temmuz Mülakat Listesi
  • 15 Temmuz İKM Mülakat
Bu tarihleri unutmayın.
Ayrıca;
3015 İKM İlanı
İKM Şartları
Boy-Kilo Şartları sayfalarımızı okumanız tavsiyedir.

4 Haziran 2013 Salı

İKM Adım Adım Alım Aşamaları

İnfaz ve Koruma Memuru olmak isteyen bir çok aday, ne yazık ki ne yapması gerektiği konusunda bilgisiz ve kafası karışmış durumda. Bu karışıklığı gidermek için bize düşense adım adım alım aşamaları yazımızla İKM adaylarlarına yol göstermek. Bu yazımızda başvuru işlemlerinin tamamına yer verilecek ve yapılması gerekenler anlatılacaktır. Lakin son adımları hemen eklemeyebiliriz. Takipte kalın ve yazının devamına geçin.

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İnfaz ve Koruma Memurlarının öğrencilikleri boyunca eğitim görebilecekleri eğitim merkezlerinden Ankara Eğitim Merkezi aşağıdaki listemizde açıklanmıştır. Bu eğitim merkezi gerek Denetimli Serbestlik Müdürlükleri bünyesinde çalışacak olsun, gereksede Ceza İnfaz Kurumlarında, tüm İKM adaylarının eğitim göreceği bir yerdir; ayrıca burada diğer Adalet Personelleride eğitim almaktadır.


3015 İKM yatılı eğitim

31 Mayıs 2013 tarihinde çıkan, Haziran 2013 de başlayacak olan 3015 İKM alımıyla birlikte akıllara takılan sorulardan biride zorunlu yatılı İKM eğitimi oldu. İnfaz ve Koruma Memuru öğrenciliği süresince yapılacak olan eğitimin bir kısmı ilgili ilandan da bilindiği gibi yatılı olarak icra edilecek. Peki bu yatılılık durumu nasıl ve nerde geçecek? İşte bu ve bunun gibi sorular cevap bulabileceğiniz yazımız, yazının devamında yer almaktadır.

3 Haziran 2013 Pazartesi

3015 İKM Alımı | Puan Tahminleri

2013 Haziran İKM alımında önceki alımlar gibi bazı puan simsarları türedi ve çeşitli yöntemlerle insanların başvurularını engellemeye çalışıyorlar. Bunun öncelikli sebebi tabii ki kendi işlerini sağlama alma. Bu ve bunun gibi etkilerden kurtulmanıza yardım etmek amaçlı bir tahmin dizisi oluşturacağım, yazının devamını takip edin.

İKM alımı Öncelikli Bölümler

2013 yılı Adalet Bakanlığı İnfaz ve Koruma Memuru alımında bazı bölüm mezunları öncelikli olarak tercih edilecek, listeye girecek ve bu ayrıcalıklı bölümler daha rahat bir şekilde istihdam edilip, kadrolu İKM olacak. İKM öğrenci alımında öncelikli bölümler, ayrıcalıklı bölümler aşağıda verilmiştir, yazının devamını okumanız yeterli olacaktır.

İnfaz ve Koruma Memuru Olmak | Çevre Etkisi

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığınca 31 Mayıs 2013 tarihinde açıklanan 3015 adet ikm yani infaz ve koruma memuru alımı ilanıyla gözler bir kez daha İnfaz ve Koruma Memurlarına çevrildi. Evet, yüksek gözüken bir sayıda alım yapılacak ve evet İKMler devlet memuru. 
Bu kadar göze batan bir miktarda İKM alımının yapılmasının en büyük sebebiyle, infaz ve koruma memuru olmak nasıl birşey, anlatmaya başlayacağız. Yazımızın devamını okumanız tavsiyedir.

İKM yaş şartı

Adalet Bakanlığınca verilen infaz ve koruma memuru alımında aranılan yaş şartı ile ilgili önemli açıklma yazımızın devamında yer almaktadır. Hatırlarsanız ilan 31 Mayıs geç saatlerde çıkmış ve 1 Haziran tarihinde herkesçe bilinir bir hal almıştı ve toplam olarak 3015 kişilik bir kadro söz konusu. 3015 infaz koruma memuru için yaş şartı

2 Haziran 2013 Pazar

DSM nedir, 2013 İKM alımı

Adalet Bakanlığının ilgili ilanı Tıkla! incelendiğinde verilen Türkiye geneli 118 adet DSM İKM ilanıyla birlikte DSM nin ne demek olduğu konusu merak edilmeye başlandı. Bu yazımızda DSM ve DSM İKM kavramları açıklanacak, gerekli bilgiler ve şartlar verilecektir. Bu kapsamda yazının devamını okumanız menfaatinizedir.

İnfaz Koruma Adana Komisyonu

3015 ikm alımı ile başlayan sınav, başvuru ve mülakat heyacanı devam ediyor. 2013 İnfaz Koruma Memuru alımında Adana ili Ceza İnfaz Kurumuna atanmak isteyenler için bu özel sayfayla Adana Adalet Komisyonu hakkında bilgi verilecek ve şartlara değinilecektir.

1 Haziran 2013 Cumartesi

İnfaz Koruma Kilo Şartı Açıklaması

Adalet Bakanlığı tarafından 31 Mayıs tarihli ilanda alımı yapılacak 3015 için belirlenen kilo şartları ile ilgili yaşanan karışıklıkları giderme amaçlı olarak bu yazı yazılmıştır.

Söz konusu ilanda #Tıkla belirtilen şartlar incelendiğinde görülen şarta göre, boyunuzun son iki hanesinden en fazla 17 az, en fazla 13 fazla kiloya sahip olabilirsiniz.

Yani, boyunuzun cm halinden 100 çıkartın.
Kilonuz bu sonuçtan 17 eksik, yada 13 fazla olabilir.

Boyunuz 180 cm ise;
180-100=80'dir.
Yani 80-17=63 bu en zayıf haliniz olabilir. 62 olursanız elenirsiniz.
Ayrıca 80+13=93 yani bu da en ağır haliniz, 94 olursanız elenirsiniz.

Bu durumla ilgili sorularınıza başlık altından cevap verilecektir.

İnfaz Koruma Memuru Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenciliği alımında dikkat edilen boy ve kilo şartları için sorulan sorulara cevap olarak yazılan bu yazımızla çeşitli senaryolara göre açıklanacaktır. 2013 infaz
koruma memur öğrenci alımı, 3015 ikm alımı.

Kadrolu memurlardan olmak isteyenlerin son tercihi olan İnfaz ve Koruma Memurluğu için Adalet Bakanlığınca 2013 için ilk alım ilanı 31 Mayıs tarihinde yayınlandı ve 3015 personelin temin edileceği bilgisi verildi. Buna göre ilanda bazı şartlar söz konusu, bu şartlara göre boy ve kilo şartları aşağıdaki yazımızda incelenecektir.

İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenciliği Alımı

Adalet Bakanlığınca yılda iki defa alımı yapılan İnfaz ve Koruma Memuru öğrenciliği 2013 ilk
alımları 31 Mayıs tarihinde açıklandı. Bu açıklamaya göre 3015 öğrenci memur alınacak. Yani bu alımlarla kadrolu memur alımı söz konusu. Adalet bakanlığınca açılan İnfaz ve Koruma Memuru öğrenciliği alım ilanıyla ilgili açıklama aşağıda ki gibidir.
Başvurular 13 Haziran ~ 20 Haziran arasında.
Kpss min 70 Gerekli!
Yaş şartı var, 30
Boy ve kilo şartı var.