Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

3 Haziran 2013 Pazartesi

İnfaz ve Koruma Memuru Olmak | Çevre Etkisi

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığınca 31 Mayıs 2013 tarihinde açıklanan 3015 adet ikm yani infaz ve koruma memuru alımı ilanıyla gözler bir kez daha İnfaz ve Koruma Memurlarına çevrildi. Evet, yüksek gözüken bir sayıda alım yapılacak ve evet İKMler devlet memuru. 
Bu kadar göze batan bir miktarda İKM alımının yapılmasının en büyük sebebiyle, infaz ve koruma memuru olmak nasıl birşey, anlatmaya başlayacağız. Yazımızın devamını okumanız tavsiyedir.
İstifalar ve emeklilikler; evet, en büyük sebeplerden biridir bu, her daim devam eden döngü.. Bazen dayanamayıp, bazende daha iyi bir imkan uğruna, bazense artık tamam deyip ayrılanlar çok. Emekli olanların sayısı, artık yeter diyip bırakanlardan daha az... Sebep mi? Mahalle baskısı dahi var.

Dizilerden etkilenen insanların size kötü gözle bakması, hemde siz onları kötülüklerden koruyan ilk halka olduğunuz halde. Evet, sevilmezsiniz; sizin için insanların düşüncesi önemliyse bu iş sizi yormaya ilk günden başlar. Halbu ki içeride bazı arkadaşlarınız çevrenizde görebileceğinizden daha bilgili olduğu halde, çevreniz sizi yıpratır. Siz kötüsünüzdür, zira diziler öyle gösterir.

Bakın, daha işle ilgili gerçek sorunlardan bahsetmedik bile, sadece etrafınızın size tepkisinden bahsediyorum. Komşunuzun çoçuğu sizinle aynı asansörde kaldığında, korkudan yüzünüze bakamamasından bahsediyorum, üzerlerine yapışan etiketten bahsediyorum.

İnfaz ve Koruma Memuru olmak zordur, çünkü aynı zamanda hem infaz memuru hemde koruma memurusunuz... Çevreniz yukarıdaki gibi olunca İKM olmak zor, hele birde evliyseniz...
Birilerine yaranmak zor, hele birde onları koruyan sizseniz...

Bu yazımızda dışarıdan gelen tepkiler hakkında ufak bir bilgilendirme yaptık
Gelecek yazımızda yine görüşmek üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder