Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

8 Haziran 2013 Cumartesi

İnfaz Koruma Memuru Alımı | Diyarbakır Durumu

2013 İKM alımında ortaya çıkan bir karışıklığı giderme amaçlı bu yazımızı, Diyarbakır CİK tercih edecek olan tüm İnfaz Koruma Memuru Öğrenci adaylarının okuması, kafalarındaki sorunların çözümüne yardımcı olacaktır. İnfaz Koruma Memuru | Diyarbakır Durumu için yazının devamını okumanız tavsiye.
Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu, İKM alımlarını 4 farklı komisyona dağıtmış durumda. Bu bazı kişilerce kötü düşüncelere sevk olmuş bir takımınıda isyankar bir hal yaşıyor. Öncelikle Adalet Bakanlığının yapmaya çalıştığı, Adalet Komisyonlarına fazla yüklenilmesini engellemek; bu sayade saatlerce hatta günlerce mülakat yapılmasını engellemeye çalışmak.

Öncelikle Diyarbakır CİK için alım yapan Adalet Komisyonlarını listeleyelim;
  1. Diyarbakır Adalet Komisyonu, Diyarbakır CİK;
    42 adet erkek İKM ve 3 adet erkek DSM ile 105 bayan İKM
  2. Elazığ Adalet Komisyonu, Diyarbakır CİK;
    133 adet erkek İKM
  3. Erzurum Adalet Komisyonu, Diyarbakır CİK;
    100 adet erkek İKM
  4. Malatya Adalet Komisyonu, Diyarbakır CİK;
    140 adet erkek İKM


Liste incelendiğinde genel olarak tüm alımların dağıtıldığı görünmektedir. Bayan İKM alımlarının hepsi ise aynı komisyon tarafından şehrinde yapılacak. Yani bayanları olabildiğince şehir dışına yollamadan alma gayreti görülmekte. Peki erkek infaz koruma memuru alımları neden böyle dağıtıldı. Sebep çok belli, komisyonlarda yüklenme olmasın diye. Her bir komisyona en fazla 150 kişilik bir kontenjan verilmiş, bu sayede her bir komisyona maksimum 750 kişi gidecek ve olabildiğince az bir sürede işlemler sonuçlanacak.
Bazı düşünce zenginleri Diyarbakır'a sadece dışarıdan memur alımı yapılarak oranın erkeklerine haksızlık yapılmıyor. Sadece insanlık söz konusu.

Tüm adayları Diyarbakır Komisyonu mülakat edecek olsaydı yaklaşık olarak 2500 kişilik bir ordu oluşacaktı, başvurusu, boy-kilo ölçümü, mülakatı derken her aday yarım saat yese, tam performansla bile 20 günde işlemler tamamlanamazdı.

Anlayışlı olmak mecburidir..

0 yorum:

Yorum Gönder