Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

3 Haziran 2013 Pazartesi

İKM alımı Öncelikli Bölümler

2013 yılı Adalet Bakanlığı İnfaz ve Koruma Memuru alımında bazı bölüm mezunları öncelikli olarak tercih edilecek, listeye girecek ve bu ayrıcalıklı bölümler daha rahat bir şekilde istihdam edilip, kadrolu İKM olacak. İKM öğrenci alımında öncelikli bölümler, ayrıcalıklı bölümler aşağıda verilmiştir, yazının devamını okumanız yeterli olacaktır.
Adalet Bakanlığı listesi incelendiğinde Cezaevi yani Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapacak ve DSM yani Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde görev alacak İKM alımında öncelikli bölümlerin açıklandığını görmekteyiz, bu bölümler; 

Nihaî başarı listesi en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralanacaktır. Sözlü sınav ve mülâkatta başarılı olmak kaydıyla hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksek okulu mezunlarına, mezunları kendi aralarında sıralanacak, diğer bölüm mezunları bunları takiben sıralanacaktır.

Görüldüğü gibi,
  • Hukuk Fakültesi
  • Adalet Meslek Yüksek Okulu
Olmak üzere iki bölüm nihai başarı listesinde öncelikli olarak sıralanacaktır.

Burada karıştırmamak gereken konu şudur ki, bu öncelik ve ayrıcalıklı bölümler sadece nihai başarı listesinde işe yarar. KPSS puanı sıralamasında her hangi bir faydası yoktur.  KPSS puanından ötürü sıralamaya giremeyenler bu önceliklerden faydalanamaz.

0 yorum:

Yorum Gönder