Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

4 Haziran 2013 Salı

İKM Adım Adım Alım Aşamaları

İnfaz ve Koruma Memuru olmak isteyen bir çok aday, ne yazık ki ne yapması gerektiği konusunda bilgisiz ve kafası karışmış durumda. Bu karışıklığı gidermek için bize düşense adım adım alım aşamaları yazımızla İKM adaylarlarına yol göstermek. Bu yazımızda başvuru işlemlerinin tamamına yer verilecek ve yapılması gerekenler anlatılacaktır. Lakin son adımları hemen eklemeyebiliriz. Takipte kalın ve yazının devamına geçin.


  1. Öncelikle karar veriyorsunuz, CİK mi DSM mi?
    Ceza İnfaz Kurumları yada Denetimli Serbestlik Müdürlükleri arasında bir tercih yapmanız gerekiyor. Bu tercihe görede başvuracağınız kurumu ve komisyonu belirlemelisiniz. Bayan aday arkadaşlarımız ne yazık ki sadece CİK için tercihte bulunabilecek.
    İlgili kurumu ve komisyonu seçtiyseniz yapmanız gereken artık başvuru formunu yani EK 2 yi hazırlamak.
  2. Ek-2 de doldurmanız gereken bilgileri sırasıyla doldurup, isterseniz başvuracağınız komisyona istersenizde size en yakın komisyona gidip başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Başvuru yapacağınız komisyonda işlemler hemen biter, lakin başka bir komisyondan kayıt olmak biraz uzundur, ayrıca masrafı var; APS ile evrakları ilgili komisyona yollamanız gerekir.
    Bu işlemleri 13 Haziran 2013 ile 20 Haziran 2013 tarihleri arasında yerine getirmeniz gerekiyor.
  3. Başvuru işleminden sonra yapmanız gereken sadece beklemek, 1 Temmuz 2013 tarihinde KPSS puanınıza göre sıralamaya girip girmediğiniz ilgili komisyon sitesinde açıklanacak. Sıralamaya girdiyseniz ne mutlu, yok giremediyseniz unutmayın, haziranda daha çok alım çıkacak..
  4. Yazının devamı ilerleyen günlerde eklenecektir...

0 yorum:

Yorum Gönder