Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

2 Haziran 2013 Pazar

DSM nedir, 2013 İKM alımı

Adalet Bakanlığının ilgili ilanı Tıkla! incelendiğinde verilen Türkiye geneli 118 adet DSM İKM ilanıyla birlikte DSM nin ne demek olduğu konusu merak edilmeye başlandı. Bu yazımızda DSM ve DSM İKM kavramları açıklanacak, gerekli bilgiler ve şartlar verilecektir. Bu kapsamda yazının devamını okumanız menfaatinizedir.



DSM, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün kısaltmasıdır, DSM İKM ise Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde görevli olan İnfaz Koruma Memuru için verilen, uygulanan bir kısaltmadır.

Denetimli sertbestlik, hafif sıuçları işleyen ve daha önce sabıkası bulunmayan kişilerin hapishanelere yada ceza evlerine konularak, sosyal ortamdan ayrı kalıp daha tehlikeli bir suçlu olmasını engellemek için oluşturulmuş kanuni bir yeniliktir.
Bu sayede kişi ailesinden, ortamından uzaklaşmaz ve ailesi parasız kalmaz vs...

DSM de görevli İKM ise, bu sertbest kişilerin denetimini yapar, yasalara uyumunu ve verilen görevi yerine getirmesini inceler. Rapor tutarak serbestlik halinin devamına yada bitirilmesine karar verilmesini sağlar.

DSM deki İKM ler sivil çalışır, Cezaevi İKM sinden daha rahattır, lakin kalabalık şehirlerde biraz sık çalışırlar. Altlarında motorları vardır.

DSM İKMlerin maaşı biraz daha yüksektir, lakin bu geçici bir durumdur.

DSM için şartlar
Denetimli serbestlikte sadece erkek İnfaz Koruma Memurları görev alır, bu sebeple boy en az 170 cm olmalıdır. Yani, en az 53 kilo olmalıdır. Tabii daha uzun olanlar orantılı olarak ağırlaşır.
KPSS ilgili puan 70 olmalı ve en az lise mezunu.

2 yorum:

  1. ya kolay gelsin ben ankara dsm yazdım listede ismim var ama dsm veya ikm yazmıyor. bunu kim belirliyo kafama takılan nokta burası çünkü..

    YanıtlaSil
  2. Eğitim yerleri ilan edildiğinde belirlenecek tüm merak ettikleriniz, biraz daha beklemeniz yeterli.

    İKM eğitimi önümüzdeki hafta içi açıklanacak.

    YanıtlaSil