Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

3 Haziran 2013 Pazartesi

3015 İKM Alımı | Puan Tahminleri

2013 Haziran İKM alımında önceki alımlar gibi bazı puan simsarları türedi ve çeşitli yöntemlerle insanların başvurularını engellemeye çalışıyorlar. Bunun öncelikli sebebi tabii ki kendi işlerini sağlama alma. Bu ve bunun gibi etkilerden kurtulmanıza yardım etmek amaçlı bir tahmin dizisi oluşturacağım, yazının devamını takip edin.
Öncelikli olarak bilmeniz gereken, puanların komisyon bazlı olarak sıralama yapılacağıdır. Az başvuru alan komisyonların tabii ki düşük puanla kapatma ihtimali daha fazla. Lakin bu durum çok başvuru alanlarda farklı bir şekilde aynı sonuca sahip. Ön plana çıkan ve önceki alımlardan da gördüğümüz gibi esas süpriz bir yada iki alım olan yerlerde yaşanıyor. Büyük ihtimalle DSM için yapılan İKM alımlarında bir kontenjanlı yerlerde büyük puan kayıpları yaşanacak.

Yüksek puanlı kişiler puanlarını ziyan etmemek adına kesin girebileceği orta ve üstü alım yapan yerlere başvuracak, yani 15 ve üstü sayıda gerek CİK için gerekse de DSM için İKM alımlarından tercih edecekler, bu durum ise daha çok orta ve altı puan alan kişilere yarayacak. 1 yada 2 alım yapan yerlerde neredeyse 70 puana kadar düşüş görülecektir. Bir kaç yerde bu istisna bozulacak haliyle, genelde ise durum böyle.

Çok alım yapan kurumlarda ise her zaman ki gibi ortalama bir puan tabanı gösterilecektir, 74 ila 76 puan civarı olmasını tahmin ediyoruz, tabii daha erken. 
Tavsiyemiz şöyle, 78 ve üstü puana sahipseniz hemen hemen her yerde sıralamaya girersiniz. Rahat edeceğiniz bir yer seçin. 73 ~ 74 ise çok alım yapan yerleri seçmeli... 70 ~74 civarı ise artık tahmin etmeye başlamalı, çok alım yapan yerlerden ziyade bir iki alım yapan yerler, özelliklede DSMler tercih edilmeli. Tutacaktır, tuttu daha önce...

Bayanlarda ise durum biraz daha kritik, öncelikle bayanlar her daim daha fazla puana sahip oluyor yani ortalama yüksek... Ayrıca alım sayısı da az, başvuracak bayan çok. Bayanlar yukarıdaki tahminlere 4 ile 5 puan eklesin. Birde, bayanlar DSMlere başvuramıyor...

Başvururken iyi düşünmekte fayda var, bizde düşüncelerimizi paylaşarak sadece fikir vermeye çalışıyoruz. İyi çalışmalar...

0 yorum:

Yorum Gönder