Abone Olun

Öncelikli Yazılar

İKM Öğrenciliği

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenci Alımı çıktı, İKM öğrenciliği nedir? cevap içeride..

3015 İKM İlanı

3015 adet İnfaz ve Koruma Memuru alım ilanı çıktı. 13 Haziranda başvurular başlıyor, 20 Haziran son başvuru tarihi, unutmayın!

İKM Boy-Kilo Şartları

İnfaz ve Koruma Memuru olmanız için Boy Kilo şartları ve örnekli anlatımları bu yazımızda..

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezleri

İKM olunca nerede eğitim göreceksiniz? Cevap bu yazımızda sizi bekliyor..

İKM Olmak...

Resim özetlesede, bizde bir şeyler yazdık.. Çevre ve önyargı zararı..

9 Haziran 2013 Pazar

3015 İKM Alımı | Bilinmesi Gerekenler

Kadrolu Memur Olma
Adalet Bakanlığınca her yıl iki defa alımı yapılan infaz ve koruma memurluğu öğrenciliği, bu sene ilk alımını 31 Mayıs tarihinde yayınladı. Bu alımlarla ilgili bilinmesi gerekenler yazımızın devamında yer almaktadır.

Herşeyden önce bilinmesi gereken en önemli husus alım şekli, bu alımla direk olarak kadrolu memurluğa geçiş yapmıyorsunuz. Bu sürecin sonucunda kadrolu memur alımı olsada, ilk bir kaç aşama tamamiyle sizi denemeye yönelik bir süreç.

İKM Alım başvuruları 13 Haziran tarihinde başlayacak, 20 Haziranda ise son bulacak. Yani başvurmak için tam bir haftası var, unutmayın; kaçırmayın! İKM alımı için şartları önceki yazımızda yer almaktadır. Başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra beklemeye geçiyorsunuz, bu beklemeniz 1 Temmuza kadar sürüyor. 1 Temmuzda KPSS puanına göre sıralı listeler ilan ediliyor, bu listede hiç bir ayrımcılık yok, ne mezunu olduğunuza bakılmaksızın sadece ilgili KPSS puanına göre sıralanacak.

KPSS puanınıza göre, her hangi bir ayrım olmaksısız yapılan sıralamaya göre ilan edilecek şekilde 4 Temmuz tarihinde boy-kilo ölçümleri yapılmaya başlanacak. Bu ölçümlere göre boy-kilo şartlarına uyanların listesi ise 10 Temmuz tarihinde ilan edilecektir. Sonrasında ise süreç 15 Temmuz mülakatlarıyla devam edecek.

İyi çalışmalar.

0 yorum:

Yorum Gönder